Szaszłyki caprese


kategoria: przystawka
tagi: bazylia, kuchnia włoska, mozzarella, pomidory koktajlowe, wegetariańskie
autor: Joanna Komorowska

Tradycyjne caprese w lekkiej odsłonie. Szybka i efektowna przekąska lub przystawka. Danie ekspresowe, pięknie prezentujące się na stole.

Fotografia szaszłyków caprese

Składniki

  • 250 g pomidorów koktajlowych
  • 250 g mozzarelli kulki (małe)
  • bazylia
  • sól
  • pieprz (najlepiej świeżo tłuczony)
  • oliwa

Fotografia szaszłyków caprese

Wykonanie

Umyte pomidorki i mozzarellę przekrawamy na pół. Nabijamy naprzemiennie na patyczki, układamy na talerzu. Gotowe szaszłyki posypujemy solą, pieprzem (ja użyłam czerwonego), listkami świeżej bazylii i polewamy oliwą.

Fotografia szaszłyków caprese

comments powered by Disqus