finał konkursu grilluj gotuj z charliem – relacja


kategoria: o blogu
autor: Joanna Komorowska

Oto krótka relacja z niedzielnego finału konkursu „Grilluj gotuj z Charliem”, organizowanego przez dystrybutora produktów Broil King, firmę Agrimpex. Atmosfera była iście rodzinna. Humory wszystkim dopisywały, pogoda również. Organizatorzy zadbali, aby zawodnikom niczego nie zabrakło. Dla mnie było to fantastyczne przeżycie, poznałam wielu fajnych ludzi. Dziękuję Wam wszystkim za tę piękną niedzielę. No i najważniejsze, zajęłam 2 miejsce w konkursie – został doceniony mój blog grillowy. Wszystkim tym, którzy głosowali na moje przepisy serdecznie dziękuję. Gratuluję Monice Lemko (monikismakolyki.blogspot.com) pierwszego miejsca (najlepsza potrawa przyrządzona podczas finału) oraz Rafałowi Nawackiemu (grilujemy.blogspot.co.uk) trzeciego miejsca (najładniejsza aranżacja potrawy). Całusy i uściski dla Joanny Krzewińskiej (krolestwogarow.pl) i Alicji Drzewieckiej (wielkiapetyt.com) za rywalizację i współpracę.

Fotografia uczestników finału konkursu Grilluj gotuj z Charliem

Do przygotowania były trzy dania: przystawka, danie główne oraz deser. Były to dania przez nas wcześniej zaplanowane. Na koniec oranizatorzy zaskoczyli nas zadaniem dodatkowym. W 30 minut mieliśmy wyczarować coś pysznego z najzwyklejszej karkówki. Zdjęcia i przepisy dań pojawią się na blogu w późniejszym terminie, gdyż zostaliśmy poproszeni przez jury oraz przybyłych gości o udostępnienie przepisów i zdjęć swoich finałowych dań na blogu konkursowym.

Ponieważ impreza miała charakter rodzinny, wśród gości nie brakowało dzieci. Dlatego nasz gospodarz, Charlie Daigneault, przygotował dla nich warsztaty pieczenia pizzy, co uwiecznione jest na zdjęciach poniżej. Moja ośmioletnia Jagoda zdobyła więc też swój drugi dyplom kulinarny. ☺

Gościła nas Sielska Osada Firleje Fotografia Sielskiej Osady Firleje

Uczestnicy finału przed zawodami Fotografia uczestników finału przed zawodami

Stanowiska grillowe uczestników – gotowe do zawodów Fotografia stanowisk grillowych uczestników

Akcesoria grillowe dla zawodników… Fotografia akcesorii grillowych dla zawodników

…oraz napitki i pyszne jedzenie dla gości Napitki i pyszne jedzenie dla gości

Potrawy dla gości przygotowywał Charlie wraz ze współpracownikami Potrawy dla gości przygotowywał Charlie wraz ze współpracownikami

Cheers!
Cheers!

Rozpoczynają się zawody Rozpoczynają się zawody

Jagódka fotografuje poczynania mamy Jagódka fotografuje poczynania mamy

Inspekcja jury Inspekcja jury

Filmują, fotografują… Filmują, fotografują…

Przystawka gotowa – grillowane figi z grillowaną szynką szwarcwaldzką na grillowanym serze kozim z dodatkiem roszponki i granatu. Wszystko polane sosem winegret na bazie octu balsamicznego i świeżego oregano Przystawka gotowa – grillowane figi z grillowaną szynką szwarcwaldzką na grillowanym serze kozim z dodatkiem roszponki i granatu. Wszystko polane sosem winegret na bazie octu balsamicznego i świeżego oregano

Wizyta Maćka Budzicha, autora bloga Mediafun Wizyta Maćka Budzicha, autora bloga Mediafun

Danie główne – grillowany tuńczyk w różowym pieprzu z grillowanymi szparagami i sałatką nicejską z jajkiem w koszulce. Całość okraszona zieloną salsą z bazylii, mięty, oregano, szczypiorku, kaparów, czosnku, limonki i oliwy extra vergine Danie główne – grillowany tuńczyk w różowym pieprzu z grillowanymi szparagami i sałatką nicejską z jajkiem w koszulce. Całość okraszona zieloną salsą z bazylii, mięty, oregano, szczypiorku, kaparów, czosnku, limonki i oliwy extra vergine

Surowy wzrok komisji Surowy wzrok komisji

I mój deser – malinowe crumble z karmelizowanymi orzechami i lodami I mój deser – malinowe crumble z karmelizowanymi orzechami i lodami

Pozostałe lody prędko znalazły chętnych Pozostałe lody prędko znalazły chętnych

Tymczasem obok odbywały się warsztaty pieczenia pizzy Tymczasem obok odbywały się warsztaty pieczenia pizzy

Warsztaty pieczenia pizzy

Warsztaty pieczenia pizzy

Warsztaty pieczenia pizzy

Warsztaty pieczenia pizzy

Wybieranie produktów do zadania dodatkowego – z czym zrobić karkówkę? Wybieranie produktów do zadania dodatkowego – z czym zrobić karkówkę?

Moje danie dodatkowe – grillowana karkówka marynowana w brandy, imbirze, peperoni, podana z sosem kurkowym z rokpolem oraz grillowanym ananasem Danie dodatkowe – karkówka z koźlakami xxx

Po zawodach – chwila wytchnienia i okazja do dyskusji Po zawodach – chwila wytchnienia i okazja do dyskusji

Wszyscy finaliści oraz gospodarze konkursu – Charlie Daigneault i Tomasz Piotrów, prezes Agrimpexu Wszyscy finaliści oraz gospodarze konkursu – Charlie Daigneault i Tomasz Piotrów, prezes Agrimpexu

Pamiątkowe zdjęcie wszystkich uczestników imprezy Pamiątkowe zdjęcie wszystkich uczestników imprezy

Nagrodzeni wraz z nagrodami Nagrodzeni wraz z nagrodami

Fota z Prezesem ☺ Jestem wykończona ale zadowolona Fota z Prezesem

Fota z Charliem ☺ Fota z Charliem

Wywiad
Wywiad

comments powered by Disqus