penne z tuńczykiem


kategoria: makaron
tagi: czosnek, index food, makaron, oliwa extra vergine, oliwki, parmezan, pomidory, ryba, szybkie danie, tuńczyk
autor: Joanna Komorowska

Jeśli nie macie czasu na gotowanie, a macie ochotę na coś pysznego, pożywnego, to mam dla Was kolejną propozycję. Dzisiaj u mnie makaron z tuńczykiem, pomidorami i oliwkami. Przygotowanie tego dania zajmie Wam tyle czasu, ile potrzebujecie na ugotowanie makaronu, czyli mniej niż 10 minut. Idealnie sprawdzi się spakowane do pudełka i zabrane do pracy. Do zjedzenia na ciepło jak i na zimno. Polecam!

Przepis powstał we współpracy z firmą Index Food.

Fotografia penne z tuńczykiem

składniki (4 osoby)

Fotografia penne z tuńczykiem

wykonanie

  • Rozpocznij gotowanie makaronu. ☺
  • Na oliwie z oliwek zeszklij cebulę, dodaj czosnek, chwilkę przesmaż.
  • Dodaj pomidory oraz do nich oliwki i tuńczyka – zagotuj, a następnie wymieszaj z ugotowanym uprzednio al dente makaronem.
  • Posyp gotowe danie na talerzu tartym parmezanem.
comments powered by Disqus