spaghetti bezglutenowe z krewetkami i jarmużem


kategoria: makaron
tagi: bazylia, bezglutenowe, chilli, czosnek, imbir, index food, jarmuż, krewetki, kuchnia włoska, mleczko kokosowe, oliwa extra vergine, pomidory
autor: Joanna Komorowska

Mniammmmm… To jest dobre! Do tego szybkie w przygotowaniu, aromatyczne, bezglutenowe, dzięki użyciu odpowiedniego makaronu. Po prostu odjazd! Takie lekkie dania przywołują i zaklinają wiosnę.

Przepis powstał we współpracy z firmą Index Food.

Fotografia spaghetti bezglutenowego z krewetkami i jarmużem

składniki (4 porcje)

wykonanie

  1. Czosnek, cebulę, imbir obierz i pokrój w kostkę. Chilli pokrój (jeśli wolisz łagodniejsze danie, to usuń pestki, które są bardzo ostre).
  2. Rozgrzej 3 łyżki oliwy i przełóż pokrojone warzywa. Smaż 3–4 minuty często mieszając.
  3. Rozmrożone krewetki dodaj na patelnię. Jarmuż pokrój, usuń twarde nerwy. Smaż całość przez 5 minut.
  4. Dodaj pomidory, mleczko i duś przez ok. 3 minuty. Dopraw do smaku. Bazylię pokrój i dodaj na patelnię, wymieszaj. Podawaj z ugotowanym makaronem.

Smacznego!

Fotografia spaghetti bezglutenowego z krewetkami i jarmużem

comments powered by Disqus