Lekka sałatka ze szparagami


kategoria: sałatki
tagi: EkoPestka, oliwa, pomidory, ser lawendowy, ser żółty, szparagi, trawa cytrynowa, wegetariańskie
autor: Joanna Komorowska

Szparagi rządzą! Ja podaję je w lekkiej formie, np. jako składnik sałatek, zup, grzanek. Idealnie na upalną aurę. Przygotowanie takich dań to tylko kilka minut. W tym przepisie użyłam oliwy z oliwek z trawą cytrynową, ze sklepu EkoPestka. Lekko, letnio i odświeżająco. Zapraszam do wypróbowania przepisu.

Przepis powstał we współpracy ze sklepem EkoPestka.

Fotografia lekkiej sałatki ze szparagami

Składniki (1 porcja)

Wykonanie

  1. Odłam końcówki szparagów (przełóż je do pudełka i przechowuj w zamrażarce, przydadzą się do wywaru do zupy lub sosu).
  2. Szparagi ugotuj na parze, al dente.
  3. Ser pokrusz na mniejsze kawałki.
  4. Pomidor pokrój w plastry lub kostkę.
  5. Ułóż składniki na talerzu, dodaj zioła i całość skrop oliwą.
  6. Dopraw według własnych upodobań.

Smacznego!

Fotografia lekkiej sałatki ze szparagami

comments powered by Disqus