Penne z tuńczykiem
14 kwietnia 2015
kategoria:
makaron
tagi:
autor:
Jeśli nie macie czasu na gotowanie, a macie ochotę na coś pysznego, pożywnego, to mam dla Was kolejną propozycję. Dzisiaj u mnie makaron z tuńczykiem, pomidorami i oliwkami. Przygotowanie tego dania zajmie wam tyle czasu, ile potrzebujecie na ugotowanie makaronu, czyli mniej niż 10 minut. Idealnie sprawdzi się spakowane do pudełka i zabrane do pracy. Do zjedzenia na ciepło jak i na zimno. Polecam!
Przepis powstał we współpracy z firmą Index Food.
Składniki (4 osoby)
- 320 g makaronu rurka skośna Arrighi
- 1 puszka pomidorów krojonych Valfrutta
- 1 opakowanie zielonych oliwek bez pestek Serpis
- 2 słoiki tuńczyka w oliwie z oliwek Callipo
- 1 czerwona cebula
- 2 ząbki czosnku
- parmezan
- 2 łyżki oliwy z oliwek Olitalia
Wykonanie
- Rozpocznij gotowanie makaronu. ☺
- Na oliwie z oliwek zeszklij cebulę, dodaj czosnek, chwilkę przesmaż.
- Dodaj pomidory oraz do nich oliwki i tuńczyka – zagotuj, a następnie wymieszaj z ugotowanym uprzednio al dente makaronem.
- Posyp gotowe danie na talerzu tartym parmezanem.