Naleśniki ze szpinakiem, łososiem i ricottą


kategoria: śniadanie
tagi: jajka, łosoś, łosoś wędzony, Magazyn Kocioł, pomidory koktajlowe, ricotta, szpinak, szybkie danie
autor: Joanna Komorowska

Na dzisiejszy meczyk możecie przygotować takie ślimaczki-naleśniczki. Pyszne połączenie ricotty, łososia wędzonego i szpinaku. Naleśniki warto usmażyć wcześniej. Do tego garść świeżych warzyw i pyszna kolacja gotowa. POLSKA DO BOJU!!!

Przepis przygotowałam do 11. numeru Dolnośląskiego Magazynu Kulinarnego Kocioł.

Fotografia naleśników ze szpinakiem, łososiem i ricottą

Składniki (4 porcje)

  • 4 naleśniki
  • 2 garści szpinaku baby
  • 100 g łososia wędzonego
  • 300 g ricotty
  • 2 ząbki czosnku
  • sól
  • pieprz

Fotografia naleśników ze szpinakiem, łososiem i ricottą

Wykonanie

  • Usmaż naleśniki i odstaw je do przestudzenia.
  • Serek wymieszaj ze startym czosnkiem oraz solą i pieprzem do smaku.
  • Wyłóż ¼ serka na naleśnik, rozsmaruj go.
  • Ułóż łososia oraz szpinak (bez ogonków), naleśnika zroluj. Postępuj podobnie z kolejnymi naleśnikami.
  • Gotowe naleśniki możesz pokroić lub zaserwować w całości z porcją sałatki.

Smacznego!

comments powered by Disqus