Naleśniki ze szpinakiem, łososiem i ricottą
16 czerwca 2016
kategoria:
śniadanie
tagi:
autor:
Na dzisiejszy meczyk możecie przygotować takie ślimaczki-naleśniczki. Pyszne połączenie ricotty, łososia wędzonego i szpinaku. Naleśniki warto usmażyć wcześniej. Do tego garść świeżych warzyw i pyszna kolacja gotowa. POLSKA DO BOJU!!!
Przepis przygotowałam do 11. numeru Dolnośląskiego Magazynu Kulinarnego Kocioł.
Składniki (4 porcje)
- 4 naleśniki
- 2 garści szpinaku baby
- 100 g łososia wędzonego
- 300 g ricotty
- 2 ząbki czosnku
- sól
- pieprz
Wykonanie
- Usmaż naleśniki i odstaw je do przestudzenia.
- Serek wymieszaj ze startym czosnkiem oraz solą i pieprzem do smaku.
- Wyłóż ¼ serka na naleśnik, rozsmaruj go.
- Ułóż łososia oraz szpinak (bez ogonków), naleśnika zroluj. Postępuj podobnie z kolejnymi naleśnikami.
- Gotowe naleśniki możesz pokroić lub zaserwować w całości z porcją sałatki.
Smacznego!