Gazpacho


kategoria: zupa
tagi: Beach Flower, cebula, czosnek, Happy Frucht, limonka, ogórek, olej rzepakowy, papryka, pomidory, Rapso, VOG, wegańskie, wegetariańskie
autor: Joanna Komorowska

Lubię czasami sięgnąć do tradycyjnych przepisów, zarówno polskich jak i ze świata. Często jednak je modyfikuję pod nasze gusta. Tym razem podrzucam wam moją wersję gazpacho. Mam nadzieję, że lato jeszcze nam będzie towarzyszyć i znajdziemy sporo okazji, aby tę jakże smaczną zupę-chłodnik przygotować.

Przepis powstał we współpracy z firmą VOG, dystrybutorem marek Beach Flower, Happy Frucht i Rapso.

Fotografia gazpacho

Składniki (4 porcje)

Dodatki

  • feta (nie w wersji wegańskiej ☺)
  • rukola
  • oliwki Beach Flower
  • ogórek
  • ziarenka czerwonego pieprzu

Fotografia gazpacho

Wykonanie

  1. Paprykę przekrój na ćwiartki, wyciągnij gniazda nasienne.
  2. Cebulę obierz, pokrój.
  3. Pomidory przełóż do kielicha miksera. Dodaj pokrojone ogórki, cebulę, paprykę, obrane ząbki czosnku. Dodaj pieczywo, olej oraz wyciśnij sok z limonki. Wszystko dokładnie zmiksuj.
  4. Schłodź zupę, np. przez noc.
  5. Podawaj chłodnik z zaproponowanymi dodatkami.

Smacznego!

Fotografia gazpacho

comments powered by Disqus