Sałatka grecka


kategoria: sałatki
tagi: Beach Flower, cebula, ogórek, olej rzepakowy, oliwki, oregano, pomidory, Rapso, rukola, ser feta, szczypior, VOG, wegetariańskie
autor: Joanna Komorowska

Warzywa to ja lubię wszystkie i we wszystkich postaciach. Latem rozpieszczam moją rodzinę głównie warzywami w postaci sałatek i surówek. Ta tradycyjna, grecka, właśnie latem smakuje najlepiej. Pachnące słońcem pomidory i ogórki… Poezja. Do tego dobry ser feta, oliwki, kilka innych dodatków i mamy pyszne danie na śniadanie, obiad czy kolację – do wyboru. Smacznie, szybko i zdrowo.

Przepis powstał we współpracy z firmą VOG, dystrybutorem marek Beach Flower i Rapso.

Fotografia sałatki greckiej

Składniki (2 porcje)

Fotografia sałatki greckiej

Wykonanie

  1. Warzywa umyj, obierz. Pomidory pokrój w ósemki, ogórki i cebulę w plastry.
  2. Układaj warzywa naprzemiennie.
  3. Na wierzch sałatki połóż większe kawałki sera.
  4. Całość delikatnie dopraw solą i pieprzem oraz skrop olejem wymieszanym z oregano.
  5. Podawaj od razu po przyrządzeniu.

Smacznego!

Fotografia sałatki greckiej

comments powered by Disqus