Mango lassi z miksem bakalii z nerkowcami


kategoria: śniadanie
tagi: bakalie, jogurt kokosowy, jogurt naturalny, kardamon, Kresto, kurkuma, mango, miód, orzechy, orzechy nerkowca, płatki owsiane, VOG, wegetariańskie
autor: Joanna Komorowska

Czy mamy na sali miłośników mango lassi? Ja lubię bardzo i nie ograniczam się jedynie do koktajlu, ale podaję je w bogatszej wersji – na śniadanie. Dodanie bakalii i płatków owsianych czyni je pełnowartościowym i bardzo smacznym daniem.

Przepis powstał we współpracy z firmą VOG, dystrybutorem marki Kresto.

Mango lassi z miksem bakalii z nerkowcami

Składniki

(2 porcje)

  • 500 g jogurtu kokosowego lub naturalnego
  • 1 duże, dojrzałe mango
  • ½ op. miksu bakalii z nerkowcem Kresto
  • 1–2 łyżki miodu (lub innego słodzika)
  • ½ łyżeczki kurkumy suszonej
  • szczypta kardamonu
  • 2 łyżki płatków owsianych górskch (opcjonalnie)

Mango lassi z miksem bakalii z nerkowcami, opakowanie Kresto Mix bakalii z nerkowcem, 140 g

Wykonanie

  1. Mango obierz, odetnij od pestki, zmiksuj z jogurtem, słodzikiem i przyprawami.
  2. Przelej porcje jogurtu do 2 misek, dodaj po porcji miksu Kresto, posyp płatkami owsianymi.
  3. Gotowe danie możesz przełożyć do pudełka i zabrać do pracy, szkoły czy w podróż.

Smacznego!

Mango lassi z miksem bakalii z nerkowcami

Mango lassi z miksem bakalii z nerkowcami

comments powered by Disqus