Mango lassi z miksem bakalii z nerkowcami
5 kwietnia 2021
kategoria:
śniadanie
tagi:
autor:
Czy mamy na sali miłośników mango lassi? Ja lubię bardzo i nie ograniczam się jedynie do koktajlu, ale podaję je w bogatszej wersji – na śniadanie. Dodanie bakalii i płatków owsianych czyni je pełnowartościowym i bardzo smacznym daniem.
Przepis powstał we współpracy z firmą VOG, dystrybutorem marki Kresto.
Składniki
(2 porcje)
- 500 g jogurtu kokosowego lub naturalnego
- 1 duże, dojrzałe mango
- ½ op. miksu bakalii z nerkowcem Kresto
- 1–2 łyżki miodu (lub innego słodzika)
- ½ łyżeczki kurkumy suszonej
- szczypta kardamonu
- 2 łyżki płatków owsianych górskch (opcjonalnie)
Wykonanie
- Mango obierz, odetnij od pestki, zmiksuj z jogurtem, słodzikiem i przyprawami.
- Przelej porcje jogurtu do 2 misek, dodaj po porcji miksu Kresto, posyp płatkami owsianymi.
- Gotowe danie możesz przełożyć do pudełka i zabrać do pracy, szkoły czy w podróż.
Smacznego!