Jogurt z malinami i miksem bakalii z żurawiną


kategoria: śniadanie
tagi: bakalie, jogurt naturalny, Kresto, maliny, miód, orzechy, VOG, wegetariańskie, żurawina
autor: Joanna Komorowska

Banalnie proste i smaczne danie, a zarazem mega porcja dobrych, wartościowych składników. Ten posiłek przygotowujemy w kilka minut. Już niebawem mrożone maliny możemy zamienić na świeże, albo na inne miękkie owoce, np. truskawki, poziomki, borówki. Zmiksowany jogurt z owocami możemy zabrać w pojemniku (słoiku) ze sobą do pracy, na uczelnię, a przed podaniem posypać miksem bakalii.

Przepis powstał we współpracy z firmą VOG, dystrybutorem marki Kresto.

Jogurt z malinami i miksem bakalii z żurawiną

Składniki

(2 porcje)

Jogurt z malinami i miksem bakalii z żurawiną, opakowanie Kresto mix bakalii z żurawiną, 140 g

Jogurt z malinami i miksem bakalii z żurawiną, opakowanie Kresto mix bakalii z żurawiną, 140 g

Wykonanie

  1. Odłóż 6 malin, a resztę zmiksuj z jogurtem i słodzikiem.
  2. Przelej porcje jogurtu do dwóch misek, dodaj po porcji miksu Kresto oraz maliny.
  3. Możesz gotowe danie przełożyć do pudełka i zabrać do pracy, szkoły czy w podróż.

Smacznego!

Jogurt z malinami i miksem bakalii z żurawiną

Jogurt z malinami i miksem bakalii z żurawiną

comments powered by Disqus