Jogurt z malinami i miksem bakalii z żurawiną
11 kwietnia 2021
kategoria:
śniadanie
tagi:
autor:
Banalnie proste i smaczne danie, a zarazem mega porcja dobrych, wartościowych składników. Ten posiłek przygotowujemy w kilka minut. Już niebawem mrożone maliny możemy zamienić na świeże, albo na inne miękkie owoce, np. truskawki, poziomki, borówki. Zmiksowany jogurt z owocami możemy zabrać w pojemniku (słoiku) ze sobą do pracy, na uczelnię, a przed podaniem posypać miksem bakalii.
Przepis powstał we współpracy z firmą VOG, dystrybutorem marki Kresto.
Składniki
(2 porcje)
- 500 g jogurtu naturalnego
- 150 g malin (mrożonych lub świeżych)
- ½ opakowania miksu bakalii z żurawiną Kresto
- 1–2 łyżki miodu (lub innego słodzika)
Wykonanie
- Odłóż 6 malin, a resztę zmiksuj z jogurtem i słodzikiem.
- Przelej porcje jogurtu do dwóch misek, dodaj po porcji miksu Kresto oraz maliny.
- Możesz gotowe danie przełożyć do pudełka i zabrać do pracy, szkoły czy w podróż.
Smacznego!