Jajka z łososiem i kaparami
3 kwietnia 2020
kategoria:
Wielkanoc
tagi:
autor:
Nadchodzące święta Wielkiej Nocy niewątpliwie będą inne od tych poprzednich. Wielu z nas nie spotka się z rodziną, bliskimi. Ja w tym roku przygotuję Święta w wersji minimum, skupiając się na najbliższej rodzinie. Na pewno na stole nie zabraknie faszerowanych jajek, które wszyscy bardzo lubimy. Danie łatwe i szybkie w przygotowaniu. Idealne na świąteczne śniadanie.
Przepis powstał we współpracy z firmą VOG, dystrybutorem marki Il Conte di Roma.
Składniki (10 porcji)
- 5 jajek
- 50 g łososia wędzonego
- 1 łyżka jogurtu greckiego
- 1 łyżeczka majonezu
- kapary z szypułkami Il Conte di Roma
- ulubione kiełki
- sól, pieprz
Wykonanie
- Jajka ugotuj na twardo, przelej zimną wodą, ostudź. Obierz.
- Przekrój jajka na połówki, wyciągnij żółtka.
- Rybę drobno pokrój, dodaj żółtka, jogurt, majonez, kiełki. Wymieszaj, dopraw.
- Faszeruj połówki jajek farszem. Na koniec dodaj kapary.
Smacznego!
Dziękujemy pracowni MG ART za udostępnienie naczyń.