pączki z serka homogenizowanego o nucie pomarańczowej


kategoria: deser
tagi: Gold Pack, jajka, mąka pszenna, olej rzepakowy, Rapso, serek homogenizowany, skórka pomarańczowa, VOG, wegetariańskie
autor: Joanna Komorowska

Aby Was nie zaskoczył Tłusty Czwartek, proponuję szybkie pączki serowe, do zrobienia w mniej niż godzinę. Smaczne, aromatyczne, nietłuste! Zawierają mniej kalorii od tych tradycyjnych. By je uatrakcyjnić, możecie szprycą nadziać środek ulubioną konfiturą lub po prostu otoczyć drobnym cukrem, wymieszanym np. z cynamonem.

Przepis powstał we współpracy z firmą VOG.

Fotografia pączków z serka homogenizowanego o nucie pomarańczowej

składniki

wykonanie

  1. Wszystkie składniki przekładamy do misy i mieszamy na jednolitą masę.
  2. Odstawiamy na 15 minut.
  3. W tym czasie rozgrzewamy do 170°C olej na głębokiej patelni lub w szerokim garnku.
  4. Otaczając ręce w mące formujemy z ciasta małe pączki, wielkości ok. małego orzecha włoskiego.
  5. Na rozgrzany tłuszcz wkładamy pączki i zmniejszamy płomień. Smażymy kilka minut z każdej ze stron, na ładny złoty kolor.
  6. Pączki wykładamy na papier kuchenny, aby pozbyć się nadmiaru tłuszczu.
  7. Jeszcze ciepłe pączki otaczamy cukrem.

Smacznego!

Fotografia pączków z serka homogenizowanego o nucie pomarańczowej

comments powered by Disqus