Owsianka ze świeżymi truskawkami, ananasem, orzechami piniowymi i rodzynkami


kategoria: śniadanie
tagi: ananas, banan, Beach Flower, kiwi, Kresto, mleko, orzechy, orzechy piniowe, płatki owsiane, rodzynki, truskawki, VOG
autor: Joanna Komorowska

Banalnie proste śniadanie bogate w błonnik, witaminy i białko. Atrakcyjne zarówno dla mniejszych członków rodziny, jak i dla dorosłych. Idealne na pierwsze śniadanie. Gęstość owsianki można sobie regulować ilością dodanych płatków.

Przepis powstał we współpracy z firmą VOG, dystrybutorem marek Kresto i Beach Flower.

Fotografia owsianki ze świeżymi truskawkami, ananasem, orzechami piniowymi i rodzynkami

Składniki (4 porcje)

Fotografia owsianki ze świeżymi truskawkami, ananasem, orzechami piniowymi i rodzynkami

Wykonanie

  1. Truskawki umyj, usuń szypułki. Zostaw kilka do ozdoby. Resztę zmiksuj.
  2. Mleko zagotuj, dodaj sól i płatki, rodzynki oraz pokrojonego ananasa i pokrojonego w kostkę banana.
  3. Zmiksowane truskawki podgrzej w garnuszku i dodaj do owsianki. Dokładnie wymieszaj.
  4. Rozlej owsiankę do miseczek lub pucharków.
  5. Kiwi obierz, pokrój. Ułóż na owsiance owoce, posyp orzechami, rodzynkami. Możesz też posypać pokruszonymi ciastkami.
  6. Podawaj na ciepło, np. na śniadanie lub na chłodno, np. na deser.

Smacznego!

Fotografia owsianki ze świeżymi truskawkami, ananasem, orzechami piniowymi i rodzynkami

comments powered by Disqus