Szybkie lody arbuzowe


kategoria: deser
tagi: arbuz, lody, Magazyn Kocioł, wegańskie, wegetariańskie
autor: Joanna Komorowska

Gdy z nieba leje się żar, a do sklepu droga daleka, proponuję przygotować „lody” z arbuza. Kilka minut i mamy chłodzący przysmak. Smakuje szczególnie dzieciom.

Przepis pochodzi z trzydziestego drugiego numeru Dolnośląskiego Magazynu Kulinarnego Kocioł, który ukazał się na początku czerwca. Znajdziecie go w sekcji „Temat specjalny – lody”.

Szybkie lody arbuzowe

Szybkie lody arbuzowe

Składniki

  • dojrzały, soczysty arbuz
  • patyczki do nabicia arbuza (np. z foremek na lody)

Wykonanie

  1. Arbuza myjemy, kroimy w ćwiartki, a następnie w grubsze plastry – trójkąty.
  2. Wbijamy patyczki w skórkę arbuza.
  3. Lody układamy na tacce lub talerzu, przekładamy do zamrażarki i chłodzimy ok. 25 minut.

Smacznego!

Szybkie lody arbuzowe

comments powered by Disqus