Kanapki śniadaniowe z kalarepki
17 maja 2019
kategoria:
śniadanie
tagi:
autor:
Mamy coś dla miłośników kanapek, którzy jednak chcą przejść post dr Dąbrowskiej. Kanapki, których fundamentem jest kalarepka, a na niej układamy ulubione warzywa. Przygotujesz to danie w mig, jest sycące, orzeźwiające i smaczne.
Składniki
- 1 kalarepka
- 2 średnie malinowe pomidory
- 2 rzodkiewki
- 2 liście sałaty,
- ⅛ papryki
- ¼ cebuli
- ulubiona kiszonka
- dodatkowo ulubione warzywa
- sól, pieprz
- koncentrat pomidorowy, zioła (opcjonalnie)
Wykonanie
- Kalarepkę obierz i pokrój w plastry.
- Warzywa (wcześniej umyte, osuszone i pokrojone) układaj na kanapkach z kalarepki.
- Najlepiej spożyć tuż po przygotowaniu.
- Samą kalarepkę przed nałożeniem warzyw można posmarować np. koncentratem pomidorowym i posypać ziołami.
Smacznego!