Sałatka z grzankami i pomarańczem
5 marca 2020
kategoria:
sałatki
tagi:
autor:
Chrupiące grzanki, ser pleśniowy, jajko, warzywa, pestki i pomarańcze. Ja dziś nie potrzebuję chyba już nic więcej. ☺ Bardzo przyjemne połączenie smaków i konsystencji. Do tego bardzo sycące.
Przepis powstał we współpracy z firmą VOG, dystrybutorem marek Kresto i Rapso.
Składniki (2 porcje)
- 100 g miksu sałat
- ½ pomarańczy
- 2 jajka
- ½ szklanki groszku mrożonego
- ¼ papryki
- 1 mała marchewka
- szczypiorek
- ulubione pieczywo
- ser typu blue
- olej Rapso
- miks nasion Kresto (słonecznik, pestki dyni)
- sól, pieprz
- nasiona czarnuszki
Wykonanie
- Ugotuj jajka. Pomarańczę obierz ze skóry, pokrój. Groszek zalej wrzątkiem i odstaw na 2 minuty, po tym czasie osącz. Marchew i paprykę pokrój według swoich upodobań.
- Do nagrzanego piekarnika włóż pieczywo posypane rozkruszonym serem. Piecz je do lekkiego rozpuszczenia sera.
- Na talerzach ułóż wszystkie składniki. Całość skrop olejem, dopraw solą i pieprzem.
Smacznego!