Śniadaniowy talerz pełen warzyw
21 maja 2019
kategoria:
śniadanie
tagi:
autor:
Śniadanie, które da wam „kopa” na kilka dobrych godzin podczas postu dr Dąbrowskiej. Przyjemne dla naszych brzuchów, a także dla podniebienia i oka. Jego przygotowanie to tylko kilka minut. Spożyj je najlepiej tuż po przyrządzeniu.
Składniki (1 porcja)
- 1 średni burak, wcześniej ugotowany
- 2 pomidory, np. śliwkowe
- garść miksu sałat
- 2 rzodkiewki
- 4–5 plastrów cukinii
- 1 ząbek czosnku
- świeże zioła
- sól, pieprz
- ½ limonki
Wykonanie
- Warzywa umyj, pokrój w plastry. Buraka najpierw obierz.
- Cukinię delikatnie zgriluj na patelni grillowej, na średnim ogniu.
- Ułóż warzywa na talerzu.
- Posyp solą i pieprzem.
- Posyp pokrojonym czosnkiem.
- Całość skrop sokiem z limonki.
- Posyp pokrojonymi ziołami.
Smacznego!