Truskawkowa chmurka


kategoria: deser
tagi: EkoPestka, galaretka, jogurt naturalny, ocet balsamiczny, owoce, truskawki, wegetariańskie
autor: Joanna Komorowska

Leciutka pianka z musu truskawkowego z sezonowymi owocami. Szybki deser idealnie wpasowujący się w letni klimat. Do polania polecam, do wyboru: ocet balsamiczny malinowy lub krem balsamiczny z czerwoną pomarańczą.

Przepis powstał we współpracy ze sklepem EkoPestka.

Fotografia truskawkowej chmurki – pianki z musu truskawkowego

Składniki (2–3 porcje)

Fotografia truskawkowej chmurki – pianki z musu truskawkowego

Wykonanie

  1. Galaretkę rozpuść w 150 ml gorącej wody. Przestudź.
  2. Truskawki obierz z szypułek. Połowę z nich zblenduj, a pozostałe pokrój w mniejsze kawałki.
  3. Przestudzoną galaretkę wymieszaj z jogurtem oraz ze zblendowanymi truskawkami.
  4. Do powstałej mieszanki dodaj pokrojone truskawki, wymieszaj.
  5. Całość przelej do pucharków i przełóż do lodówki do stężenia.
  6. Przed podaniem udekoruj deser owocami i skrop wybranym octem balsamicznym.

Smacznego!

Fotografia truskawkowej chmurki – pianki z musu truskawkowego

comments powered by Disqus