Chłopska patelnia


kategoria: obiad
tagi: czosnek, dynia, fasola, grzyby, Happy Frucht, masło, natka pietruszki, olej rzepakowy, pomidory, pomidory koktajlowe, Rapso, sos sojowy, szalotka, tymianek, VOG, wegetariańskie
autor: Joanna Komorowska

Komu, komu? Jesienna patelnia warzywna, na szybko. 15 minut i aromatyczne danie wjeżdża na stół. Jesienią łatwo gotuje się wegetariańsko! ☺

Przepis powstał we współpracy z firmą VOG, dystrybutorem marek Happy Frucht i Rapso.

Fotografia wegetariańskiej chłopskiej patelni

Składniki

Fotografia wegetariańskiej chłopskiej patelni

Wykonanie

  1. Dynie wydrąż z pestek, pokrój w kostkę wraz ze skórką.
  2. Grzyby oczyść, większe pokrój.
  3. Szalotkę obierz, pokrój na ćwiartki. Czosnek obierz, drobno pokrój.
  4. Rozgrzej olej, dodaj dynię i smaż ją około 5 minut, na dużym ogniu, często mieszając.
  5. Dodaj grzyby, szalotkę oraz czosnek i smaż całość kilka minut, do miękkości dyni.
  6. Dodaj pomidory, osączoną fasolę, masło. Dodaj 2–3 łyżki sosu sojowego. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Gotuj 2–3 minuty.
  7. Przed podaniem dodaj świeży tymianek i natkę pietruszki.

Smacznego!

Fotografia wegetariańskiej chłopskiej patelni

comments powered by Disqus