Jajka z łososiem i kaparami


kategoria: Wielkanoc
tagi: Il Conte di Roma, jajka, jogurt grecki, kapary, kiełki, łosoś, majonez, VOG
autor: Joanna Komorowska

Nadchodzące święta Wielkiej Nocy niewątpliwie będą inne od tych poprzednich. Wielu z nas nie spotka się z rodziną, bliskimi. Ja w tym roku przygotuję Święta w wersji minimum, skupiając się na najbliższej rodzinie. Na pewno na stole nie zabraknie faszerowanych jajek, które wszyscy bardzo lubimy. Danie łatwe i szybkie w przygotowaniu. Idealne na świąteczne śniadanie.

Przepis powstał we współpracy z firmą VOG, dystrybutorem marki Il Conte di Roma.

Jajka z łososiem i kaparami

Jajka z łososiem i kaparami

Składniki (10 porcji)

Jajka z łososiem i kaparami

Jajka z łososiem i kaparami

Wykonanie

  1. Jajka ugotuj na twardo, przelej zimną wodą, ostudź. Obierz.
  2. Przekrój jajka na połówki, wyciągnij żółtka.
  3. Rybę drobno pokrój, dodaj żółtka, jogurt, majonez, kiełki. Wymieszaj, dopraw.
  4. Faszeruj połówki jajek farszem. Na koniec dodaj kapary.

Smacznego!

Jajka z łososiem i kaparami

Jajka z łososiem i kaparami

Dziękujemy pracowni MG ART za udostępnienie naczyń.

comments powered by Disqus