Bruschetta z grillowanymi pomidorami


kategoria: grill
tagi: bazylia, czarnuszka, Kresto, migdały, natka pietruszki, ogórek, olej rzepakowy, pomidory, Rapso, rzodkiewka, ser kozi, szczypior, VOG, wegetariańskie
autor: Joanna Komorowska

Chrupiący chleb połączony z grillowanymi pomidorami, do tego ser oraz kruche migdały i aromatyczne zioła. Moja rodzina bardzo lubi ten rodzaj kanapek. Poza sezonem grillowym często przygotowujemy je na patelni grillowej. Zużywam wtedy najczęściej już nieco podeschnięte pieczywo, które zostało z poprzednich dni, a dodaję to, co mam w lodówce. Za każdym razem uzyskuję w ten sposób nowe połączenia smakowe. Takie danie jest idealne na śniadanie, kolację, czy jako przystawka podczas grillowej uczty.

Przepis powstał we współpracy z firmą VOG, dystrybutorem marek Kresto oraz Rapso.

Bruschetta z grillowanymi pomidorami

Składniki

  • 8 kromek ulubionego pieczywa
  • olej Rapso
  • garść migdałów Kresto
  • 2 duże pomidory
  • ser kozi (lub według uznania)
  • ogórek zielony
  • 3 rzodkiewki
  • szczypior, bazylia, natka pietruszki
  • sól, pieprz, czarnuszka

Bruschetta z grillowanymi pomidorami, opakowania: olej rzepakowy Rapso, migdały Kresto

Bruschetta z grillowanymi pomidorami, opakowania: olej rzepakowy Rapso, migdały Kresto

Wykonanie

  1. Pokrojone pieczywo skrop olejem. Pomidory pokrój na grube plastry, skrop olejem.
  2. Griluj pomidory oraz pieczywo z obu stron.
  3. Warzywa, zioła oraz migdały pokrój.
  4. Ułóż na pieczywie pomidory, ser oraz pozostałe dodatki. Podawaj ciepłe.

Smacznego!

Bruschetta z grillowanymi pomidorami

Bruschetta z grillowanymi pomidorami

comments powered by Disqus