Bruschetta z grillowanymi pomidorami
30 czerwca 2020
kategoria:
grill
tagi:
autor:
Chrupiący chleb połączony z grillowanymi pomidorami, do tego ser oraz kruche migdały i aromatyczne zioła. Moja rodzina bardzo lubi ten rodzaj kanapek. Poza sezonem grillowym często przygotowujemy je na patelni grillowej. Zużywam wtedy najczęściej już nieco podeschnięte pieczywo, które zostało z poprzednich dni, a dodaję to, co mam w lodówce. Za każdym razem uzyskuję w ten sposób nowe połączenia smakowe. Takie danie jest idealne na śniadanie, kolację, czy jako przystawka podczas grillowej uczty.
Przepis powstał we współpracy z firmą VOG, dystrybutorem marek Kresto oraz Rapso.
Składniki
- 8 kromek ulubionego pieczywa
- olej Rapso
- garść migdałów Kresto
- 2 duże pomidory
- ser kozi (lub według uznania)
- ogórek zielony
- 3 rzodkiewki
- szczypior, bazylia, natka pietruszki
- sól, pieprz, czarnuszka
Wykonanie
- Pokrojone pieczywo skrop olejem. Pomidory pokrój na grube plastry, skrop olejem.
- Griluj pomidory oraz pieczywo z obu stron.
- Warzywa, zioła oraz migdały pokrój.
- Ułóż na pieczywie pomidory, ser oraz pozostałe dodatki. Podawaj ciepłe.
Smacznego!