Pasta ze słonecznika, oliwek i pomidorów suszonych


kategoria: kanapki
tagi: bazylia, Beach Flower, czosnek, do kanapek, Kresto, oliwki, pasta, pomidory suszone, słonecznik, VOG, wegańskie, wegetariańskie
autor: Joanna Komorowska

Bardzo smaczna i szybka pasta w śródziemnomorskim stylu. Od dawna gości na naszym stole, a uwielbiają ją dorośli i dzieci. Doskonale sprawdza się na kanapce, ale jest także świetnym dodatkiem do warzyw w słupkach czy krakersów, jako dip. Ostatnio podałam ją we wrapach z porcją warzyw. Zachęcam do wypróbowania przepisu, polubicie tę pastę tak jak my. 😊

Przepis powstał we współpracy z firmą VOG, dystrybutorem marek Beach Flower i Kresto.

Pasta ze słonecznika, oliwek i pomidorów suszonych

Pasta ze słonecznika, oliwek i pomidorów suszonych

Składniki

(4–6 porcji)

Pasta ze słonecznika, oliwek i pomidorów suszonych, opakowanie orzeszki pinii Kresto 100 gram

Wykonanie

  1. Słonecznik upraż na suchej patelni, następnie lekko przestudź.
  2. Oliwki osącz z zalewy, zachowaj jednak płyn.
  3. Słonecznik, pomidory wraz z olejem i obranym czosnkiem zmiksuj. Dodaj słonecznik i bazylię i zmiksuj ponownie. Gęstość pasty można regulować dodając płyn spod oliwek.
  4. Pasta świetna do pieczywa, grzanek, czy jako dip, np. do warzyw lub nachos.

Smacznego!

Pasta ze słonecznika, oliwek i pomidorów suszonych

comments powered by Disqus