Migdały w solonym karmelu


kategoria: dodatki
tagi: Kresto, migdały, VOG, wegetariańskie
autor: Joanna Komorowska

Dziś proponuję przekąskę, którą przygotujecie w kilka minut. Tylko 4 składniki, dobra patelnia, odrobina cierpliwości… i mamy pyszny smakołyk. Idealny na wieczorny seans filmowy.

Przepis powstał we współpracy z firmą VOG, dystrybutorem marki Kresto.

Migdały w solonym karmelu

Migdały w solonym karmelu

Składniki

Migdały w solonym karmelu, opakowanie Kresto Select migdały nonpareil, 150 g

Migdały w solonym karmelu, opakowanie Kresto Select migdały nonpareil, 150 g

Wykonanie

  1. Wodę, cukier i sól przełóż na patelnię, doprowadź do wrzenia.
  2. Wsyp migdały, mieszając co jakiś czas zredukuj płyn praktycznie do zera. Migdały powinny być otoczone gęstym płynem.
  3. Przełóż migdały z patelni na papier do pieczenia, i zanim zastygną porozdzielaj je od siebie.

Smacznego!

Migdały w solonym karmelu

Migdały w solonym karmelu

comments powered by Disqus