Migdały w solonym karmelu
8 kwietnia 2021
kategoria:
dodatki
tagi:
autor:
Dziś proponuję przekąskę, którą przygotujecie w kilka minut. Tylko 4 składniki, dobra patelnia, odrobina cierpliwości… i mamy pyszny smakołyk. Idealny na wieczorny seans filmowy.
Przepis powstał we współpracy z firmą VOG, dystrybutorem marki Kresto.
Składniki
- 1 opakowanie migdałów Kresto Select (150 g)
- 100 ml wody
- 100 g cukru
- ½–1 łyżeczki soli
Wykonanie
- Wodę, cukier i sól przełóż na patelnię, doprowadź do wrzenia.
- Wsyp migdały, mieszając co jakiś czas zredukuj płyn praktycznie do zera. Migdały powinny być otoczone gęstym płynem.
- Przełóż migdały z patelni na papier do pieczenia, i zanim zastygną porozdzielaj je od siebie.
Smacznego!