Kocioł nr 31
8 marca 2021
(aktualizacja: 10 maja 2021)
kategoria:
współpraca
tagi:
autor:
Ukazał się trzydziesty pierwszy numer Dolnośląskiego Magazynu Kulinarnego Kocioł, a w nim między innymi:
- przepisy z porem
- przepisy z majonezem
- przepisy z chrzanem
- sesja specjalna: serniki
- Przysmaki Domu Wiśniowieckich – wywiad z Radosławem Olszewskim
- Mniej znaczy lepiej – wywiad z Małgorzatą Scheuer-Tyc oraz Tomaszem Tycem, twórcami Wrocławskiego Bazaru Smakoszy
- opowieść przesiedleńcza: Historia cukierni Łomżanka – część 1.
W tym numerze moje przepisy to: majonez domowy, majonez bazyliowy, majonez z anchois oraz tarta z porem. Wszystkie są już na blogu.
Wszystkie numery Kotła można pobrać w formie PDF-a lub przeczytać na smartfonie/tablecie/komputerze w Issuu. Miłej lektury!